Nagavci: Očekujem povećanje broja vakcinisanih nastavnika, to je uslov za početak školske godine

Nagavci
Izvor: Ekonomia Online

Kosovska ministarka obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija Arberie Nagavci veruje da će nova školska godina početi na vreme i uz prisustvo učenika u školskim klupama, ali naglašava da su za to potrebni određeni uslovi, pre svega vakcinisani nastavnici, prenosi Ljajmi.

Nagavci ističe da broj nastavnika koji je do sada vakcinisan protiv koronavirusa nije dovoljan, ali je izrazila nadu da će se on u danima koji dolaze povećati.

„Planiramo i nadamo se da će nova školska godina biti uz fizičko učešće učenika u školama, što znači da moraju biti ispunjeni preduslovi za vakcinaciju. Dobro je što imamo dovoljno vakcina, one su odobrene i verujem da ćemo imati veći broj vakcinisanih nastavnika i učitelja“, rekla je Nagavci.

Ona smatra da nedovoljan broj vakcinisanih radnika koji rade u obrazovanju nije povezan sa bilo kakvim bojkotom već nemarom nastavnika koji su raspust iskoristili za odmor.

„Želim da verujem da nije u pitanju oklevanje, već da je to nemar nastavnika, određenog broja njih koji su nakon završetka ne baš lake i izazovne školske godine verovatno iskoristili ovo slobodno vreme  za odmor. Sada smo pred početkom školske godine, one koji još nisu vakcinisani treba vakcinisati u dve doze kako bi bili spremni za početak nove školske godine“, poručuje Nagavci.