Nebenzja: Kosovo je regrutni teroristički centar

Vasilij Nebenzja
Izvor: Sputnjik

Kosovo se predstavlja kao primer mlade demokratije, ali svi koji treba znaju da je to regrutni centar za međunarodni terorizam, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja u intervjuu za Sputnjik.

"Naše kolege predstavljaju Kosovo kao mladi model neverovatne demokratije. Ali svi koji bi trebalo, znaju da je ovo regrutni centar za međunarodni terorizam, da je to leglo organizovanog kriminala“, istakao je Nebenzja.

Prošle godine portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da Kosovo nastavlja da se pretvara u uporište terorizma, gde se vraćaju pripadnici terorističke grupe DAEŠ sa Bliskog istoka. Prema njenim rečima, tamo se vraćaju pripadnici DAEŠ koji su regrutovani među kosovskim Albancima i prošli su obuku. 

O Tačiju: Nadamo se pravednom suđenju

Rusija se nada pravičnom suđenju Specijalnog suda za zločine OVK, rekao je Nebenzja.

"To je specijalni sud. On ne zavisi ni od kog formalnog. Rusija pre svega računa na pošteno suđenje. Nadamo se da će specijalni sud za zločine OVK sprovesti pravedno suđenje i da će svi dobiti ono što zaslužuju. Jer već odavno govorimo o bivšim zvaničnicima OVK“, naglasio je on.

 

Volkov
13. Novembar 2020.
To brate....reci u UN da te ceo svet cuje. 👍