Neizvesno hoće li se u Briselu sastati delegacije Beograda i Prištine

Brisel Kosovo Onlajn
Izvor: Kosovo Online

Od konstruktivnosti prištinskih predstavnika kada je agenda razgovora u pitanju zavisiće i da li će u Briselu doći do zajedničkog sastanaka eksperata Beograda i Prištine sa EU posrednicima. Prethodno su se delegacije dve strane tokom dana sastale sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčkom, prenosi Tanjug.

Delegacije Beograda i Prištine nalaze se u zgradi Evropske službe za spoljne poslove, ali i dalje nije došlo do zajedničkog sastanka, saznaje Tanjug u Briselu.

Nakon današnjih odvojenih sastanaka predstavnika Beograda i Prištine sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčkom i pauze koja je zatim usledila, obe delegacije su se vratile oko 17 časova u zgradu EEAS, gde se još čeka odluka o mogućem održavanju zajedničkog trilateralnog sastanka.

Delegacija Beograda je i ovoga puta inisitirala da se razgovara o formiranju Zajednice srpskih opština, što je najavila i EU na poslednjem sastanku 30. septembra u Briselu, ali se ne zna koji je stav po tom pitanju zauzela Priština.