Nema pomaka, Tači Makronu rekao samo ono što voli da čuje

Aleksandar Vučić
Izvor: RTV

Kosovski predsednik Hašim Tači nije rekao predsedniku Francuske Emanuelu Makronu šta stvarno misli, rekao mu je samo ono što on voli da čuje, izjavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zamoljen da prokomentariše Tačijevu izjavu da je preneo Makronu da je Priština za mirovni sporazum sa Beogradom, Vučić je kazao da je to čuo od njega i pre dve, ili tri godine.

"Spreman je za mirovni sporazum u kojem bi mi priznali nezavisno Kosovo. To je kao da ja izađem i kažem da sam spreman za fantastičan sporazum sa EU i da nam prebace 15 milijardi evra, a da ćemo mi priznati da EU nije ništa pogrešila u proteklih 18 godina. On to kaže kao da treba da budemo srećni da nas priznaju. Koga ćete da priznate, šta pričate. Mi smo priznata zemlja u UN, pa nama tvoje priznanje ne treba", poručio je on.

Vučić je rekao da nema problem kada razgovara sa nekim ko je realan i racionalan, a da je Tači Makronu rekao samo ono što voli da čuje.

"Nije rekao što stvarno misli. Mi kada se vidimo kažemo jedan drugom ''dobar dan, kako ste, laku noć'', ''što ste uradili ovo ili ono''. Ono što smo nekada imali da se viđamo jednom nedeljno, pa i mesečno, više od godinu dana nema, osim što se vidimo na međunarodnim konferencijama, gde usput ja njemu kažem "nemojte da izmišljate gluposti oko trovanja", a on meni nešto slično, i to je to", preneo je Vučić dodajući da nema nikakvog pomaka, niti razgovora ni iza zatvorenih vrata.

Vučić je kazao da mu je Makron rekao da bi želeo da Evropa posreduje i dođe do rešenja oko kosovskog problema.