Nemački ambasador u UN: Naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu, trebalo bi da priznaju Kosovo

savet bezbednosti
Izvor: www.novosti.rs

Ambasador Nemačke u UN kritikovao je tokom današnjeg obraćanja pred Savetom bezbednosti UN srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da mu se čini da je njegov govor kopiranje ranijih intervencija", a povodom politike povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, rekao je da "naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu", prenosi Tanjug.

"Iznenađen sam ovom politikom pokušaja povlačenja priznanja. Naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu, jer ako žele da se pridruže EU, treba da rade na priznanju i priznaju i sami Kosovo", rekao je nemački ambasador.

On je dodao da mu govor Dačića izgleda kao kopiranje ranijih njegovih intervencija.

Nemački diplomata je rekao da predstavnici Srbije mnogo govore o zločinima Albanaca, a da se, kako tvrdi, nikada ne čuje o zločinima koji su počinjeni nad Albancima 1998. i 1999. godine, kako što su, kako tvrdi, etnička čišćenja i masovna deportacija.

On je zamerio i ruskom ambasadoru, kao predsedavajućem, da nije dozvolio prištinskog predstavnici da završi obraćanje i kritikovao ga da nije dozvolio da se Savetu bezbednosti obrati i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajcak.

Nemački ambasador je rekao da prištinska predstavnica nije završila svoje obraćanje.

"Dajte joj šansu da završi", rekao je on, na šta je ruski ambasador odgovorio da nije shvatio da ona nije završila i da je izgleda bio zamrznut ekran.

Nakon što je nemački ambasador završio obraćanje, predstavnica Prištine se ponovo obratila.

Ja
21. Oktobar 2020.
Kosovo se ne prizna i nema zasto da ga prizna kosovo ima svoju drzavu zasto hocete jos jednu da pravite tamo veliku albaniju i znate da su teroristi jer to namerno radite da bi se ceo balkan srusio i sav taj narod tamo?!
Djordje
21. Oktobar 2020.
Za kometatora koji se potpisuje sa Ja: prijatelju, bolje da si zavrsio prva cetiri razreda Osnovne skole, nego sto ovde komentarises.
Ja
21. Oktobar 2020.
To je tudja zemlja i ona je od velikug znacaja kosovo je srpska istorija i srpska drzava i ona se ne da!!!
Bokojoker
21. Oktobar 2020.
Dragi nemci prijatelji se ne bombarduje osiromašenim uranijumom i ne otima se prijateljima deo teritorije. Teško je prebrojati sve zločine koje ste napravili u poslednjih 100 godina prema srpskom narodu.
Nostradamus
21. Oktobar 2020.
Malo "morgen" sto bi neko mogao reci. Taj film neces gledati "prijatelju" nemacki.
Jozef
23. Oktobar 2020.
Radi buducnosti srbije I mira na balkonu bilobi dobro da prizna kosovo