Nikaj: Zbog narušenih odnosa sa SAD Kurti će izgubiti izbore

Bernard Nikaj
Izvor: Ekonomia Online

Član predsedništva Demokratske partije Kosova Bernar Nikaj rekao je da je izjava američkog ambasadora na Kosovu Džefrija Hovenijera da odnosi sa Vladom Kosova nisu na dobrom nivou jedan od najtežih trenutaka od kada Hovenijer službuje na Kosovu, prenosi Kljan Kosova.

Nikaj je rekao da je Hovenijerova izjava usledila posle dužeg vremena insistiranja na svim nivoima SAD da kosovska vlada bude kooperativna ili da razume sugestije saveznika.

"Velika nepravda koja se čini Kosovu je zbog pogrešne politike koju vodi Vlada Kosova. Pokušali smo da iznesemo stav o tome kako posmatramo odnos Kosova sa EU i SAD. Prošlo je mnogo vremena od kada smo odustali od savetovanja Kurtija, jer je jasno da je nestabilan", istakao je. 

Nikaj je ocenio da nema smisla nastavljati razgovor sa Kurtijem, ali je dodao da će pokušati da predstave neophodne alternative kako da se ponašaju u takvoj situaciji, istovremeno upozoravajući da će Kurti izgubiti na sledećim izborima.

"Kurtijeve akcije će promeniti stavove građana Kosova na izborima koje će izgubiti i to je lepota demokratije. Međutim, ono što možemo da uradimo kao opozicija je da predstavimo opcije i pokažemo kako vidimo trenutnu situaciju, ali i korake koje treba preduzeti da bi se krenuo napred", rekao je on.