Nikolić i Parlić u Gori: Kancelarija za KiM radi na rešavanju problema goranske zajednice

Nikolić i Parlić u Gori
Izvor: RTV Gračanica

U opštini Gora ,zamenici direktora Кancelarije za КiM Dušici Nikolić i pomoćnici Mileni Parlić predstavnici opštine, direktori osnovnih i srednjih škola , kao i direktor Doma zdravlja, predstavili su probleme goranske zajednice, i zahvalili se Vladi Republike Srbije što brinu o narodu u toj opštini, prenosi RTV Gračanica.

Zamenica direktora Кancelarije za КiM Dušica Nikolić nakon sastanka istakla je da je poseta opštini Gora jako značajna.

“Drago mi je što sam danas u Gori sa divnim ljudima. Imali smo konstruktivan razgovor, predočeni su nam problemi sa kojima se ova zajednica suočava. Кancelarija za КiM uz pomoć Vlade Republike Srbije će raditi na rešavanju tih problema, kako bi poboljšala uslove i olakšala život u ovoj sredini. Mi ćemo kao i do sada biti uz goransku zajednicu i nastavićemo da pomažemo”,istakla je Nikolić.

Predsednik PO opštine Gora Neim Sehtjari istakao je da je poseta značajna i da je podrška Vlade Republike Srbije goranskoj zajednici nemerljiva.

“Predstavio sam probleme naše zajednice. Кancelarija za КiM čini sve da opstanemo ovde, jer živimo u teškim uslovima. Oko 650 dece  pohađa nastavu po obrazovnom sistemu Vlade Republike Srbije. Jedan od većih problema je što nam ljudi odlaze, ovde je do 1990. godine živelo više od 18.000 Goranaca, danas nas nema više od 10.000. Zahvalni smo državi Srbiji što je uz našu zajednicu, posebno ovde na КiM”,rekao je Neim Sahtjari.

Nikolić i Parlić obišle su i nekoliko porodica u opštini Gora, koje se pretežno bave stočarstvom i poljoprivredom.