Nikolić: Odluka o zabrani planinarima na Brezovici je nedopustiva, ma od koga ona dolazila

Bratislav Nikolić

Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić osudio je današnju zabranu planinarima koji su na Brezovicu stigli iz svih krajeva Srbije sa namerom da osvoje najviši vrh Šar planine -Ljuboten, navodeći da se najoštrije protivi jednoj takvoj odluci, ma od koga ona dolazila.

Nikolić je u saopštenju za javnost poručio da je nejasno zbog čega se bas sada zabranjuje ova tradicionalna akcija koja, kako kaže, ni u kakvom smislu ne može da naškodi nikome, već može samo da doprinese da Šar planina i opština Štrpce budu mesta na kojima se promoviše sport, lepi događaji od kojih će koristi imati čitavo Кosovo, a ne samo opština Štrpce.

“Ako ima bilo kakvih problema da se svima onima koji su došli da osete čari penjanja na Šar planini omogući da to i ostvare, možemo da ih rešimo zajedno, jer ovo nije način na koji može bilo šta dobro da se postigne”, rekao je gradonačelnik Nikolić.

Apelovao je na sve koji mogu da pomognu u rešavanju problema da to i učine, kako bi se namera onih koji su došli da uživaju u prirodi i čarima koje ova planina pruža to i omogućilo.

”Molim i predstavnike Međunarodne zajednice da se aktivno uključe i pomognu u rešavanju problema, jer su Šar planina i opština Štrpce bili mesto dobrodošlice svima onima koji je zajedno sa nama čine lepšom”, zaključio je Nikolić.

Oni
26. Jun 2021.
Bravo republika Kosova