Novi gradonačelnik Prištine je arhitekta školovan u Londonu

Perparim Rama
Izvor: Ekonomia Online

Novi gradonačelnik Prištine Perparim Rama, koji je u Londonu studirao arhitekturu, gde je diplomorao i magistrirao, predstavljen je u kampanji kao arhitekta koji ima rešenje za sve što je u vezi sa Prištinom, prenosi Ekonomija onlajn.

Perparim Rama je rođen u Prištini, 20. januara 1976. godine, a sa 16 godina se preselio u Englesku. U oblasti arhitekture je međunarodno priznat i radio je na nekoliko projekata. Predstavljao je Kosovo na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2012. godine. 

Radio je kao konsultant na aerodromu Sautempton u Velikoj Britaniji, a takođe je bio i mentor na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Notingemu.

Ramu je 29. maja 2021. lider DSK Ljumir Abdidžiku zvanično predstavio kao kandidata te stranke za gradonačelnika Prištine. U prvom krugu glasanja, 17. oktobra, Rama je osvojio drugo mesto sa 29,17 odsto glasova, a prema preliminarnim rezultatima, u drugom krugu lokalnih izbora, održanom juče, pobedio je sa osvojenih 51,07 odsto glasova. U drugom krugu protivkandidat mu je bio Arben Vitia  iz Pokreta Samoopredeljenje. 

Sa suprugom Kristale Ivezaj-Rama ima troje dece.