Novi saveznik Kosova u Kongresu SAD Riči Tores ima iste stavove kao Engel

Haradinaj Stubla
Izvor: Twitter

Novoizabrani američki kongresmen Riči Tores, koga je kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla u objavi na Tviteru predstavila kao novog saveznika, ima vrlo slične neprijateljske stavove po pitanju Srbije kao i odlazeći predstavnik demokrata Eliot Engel.

Tores, koji dolazi iz Bronksa, je na Tviteru u prepisci sa Haradinaj Stublom naveo potrebu da se "osigura pravda za ratne žrtve koje su sistematski ubijane i silovane u kampanji etničkog čišćenja Miloševića, jednog od najgorih ratnih zločinaca u 20. veku".

Haradinaj Stubla je novom kongresmenu Ričiju Toresu čestitala na funkciji koju preuzima.

"Kosovo se zahvaljuje američkom kongresmenu Eliotu Engelu na prijateljstvu i snažnoj zaštiti naših prava i težnji za slobodnim, suverenim i nezavisnim Kosovom, koji danas završava svoj 32-godišnji rad u Kongresu SAD. Takođe čestitamo kongresmenu Toresu i pozdravljamo našeg novog saveznika u američkom Kongresu“, napisala je Haradinaj Stubla na Tviteru.

Ja
04. Januar 2021.
Nema sile pravde mora i treba da bude !!!!!!
Mark
04. Januar 2021.
Pravda ce da dogje nikad necemo zanoraviti serbski terorizam nad albancima nikad i jezik necemo da cujemo a da ne pricamo da vidimo cetnika i drugi silovanti mercenari paramilitari nikad necemo zaboraviti
Miodrag iz Peći
04. Januar 2021.
Na tvoju žalost srpski jezik moraćeš da čuješ tj. da slušaš jer je srpski jezik po ustavu Kosova potpuno ravnopravan sa albanskim. Paušalne ocene o srpskim zločinima pašće u vodu kada se izreknu presude u Specijalnom Sudu u Hagu za Zločine UQK (OVK) u periodu od 09.06.1999.god do 31.12.2000.god. jer ste za tih godinu i po dana učinili više zločina nad svojim narodom nego Srbi za sva vremena.
Ja
04. Januar 2021.
To je albanska teroristicka izmisljotina i velika laz lazete od pocetka i do danas bas nista nije istina lazete nemoze da laze srbija kad je kosovo srpski deo i pokraina srbija brani i branila svoju zemlju od albanskih monstruma i terorista albanci su lagali ceo svet koristili njihovo oruzje i albanci svoje izmisljene lazi da bi ponistili srbe i srpski narod to je realna istina to treba svet da proveri jer albanski teroristi u svemu lazu !!!!!!!!!
Ja
04. Januar 2021.
Pravda je da je kosovo srpska drzava to je istina !!!!!!
Volkov
04. Januar 2021.
Po starom dobrom obicaju kupuju "prijateljstvo". Ali stvarno.... sta ovaj zna o Srbiji i o Kosmetu? Samo dzabe bacaju pare, Kosmet ce kad tad doci kuci. 😉