Novosti: Dragici Gašić u Đakovici ne daju ni hleb da kupi

Dragica Gašić
Izvor: Kosovo Online

Muke Dragice Gašić, prve Srpkinje koja je posle proterivanja sa ognjišta tokom sukoba na Кosovu rešila da se vrati u Đakovicu, ne prestaju, pa je šef obližnje pekare naredio radnicima da joj ne prodaju hleb!, prenose Večernje novosti.

Кada joj nije dozvoljeno da kupi veknu, sa njom je, kako nam je rekla, bila i ekipa radija Dojče vele koji su bili šokirani potezom albanskog trgovca, pa su joj poručili da će o tom potezu saznati čitava Nemačka.

Gašićeva je za "Novosti" istakla da nikoga ne provocira, niti ikome smeta, u stanu je za koji poseduje sve papire Agencije za imovinu.

“Ja nikome ništa nažao nisam učinila i ne zanima me da li se neko slaže sa mojom odlukom da živim ovde. Ni ja se nisam slagala sa tim što sam morala svojevremeno da izbegnem, pa me niko nije pitao”, kaže Dragica i dodaje da od kucanja na vratima i kamenica koje bacaju komšije Albanci na prozore često ne može da spava.

Oko nabavke nameštaja i bele tehnike, pomogao joj je, kako kaže, ministar Goran Rakić. Sada joj nedostaju brašno, kvasac i stočić. A, još nije platila ni kaznu od 400 evra zbog neposedovanja fiskalnog računa za blindirana vrata, koja je želela da ugradi na stan, ali joj lokalna vlast nije dozvolila.

Na pitanje da li se plaši i razmišlja li da odustane, odgovorila je:

“Кoliko sam luda, prosto se više i ne bojim”, poručuje Dragica.

Pre tri dana, lokalni Albanci oštetili su gume na automobilu njenog prijatelja Vuksana Gojkovića, koji joj povremeno doprema hranu i druge potrepštine.

“Bio sam kod Dragice u stanu, a auto sam parkirao ispred zgrade. Кada sam izašao, shvatio sam da su gume ispumpane a prednja tablica izvučena i preklopljena, ostavljena na brisače”, pojašnjava Vuksan za "Novosti" i dodaje da ga ovaj incident neće obeshrabriti da nastavi da pomaže Dragici.

Pored peticija da joj se zabrani dolazak kući, napada na nju i sve koji joj pomažu, pojavile su se informacije da su se među nevladinim organizacijama koje se zalažu za njeno iseljenje nalaze Ženska sigurna kuća Đakovica i Lokalno omladinsko akciono veće, koje finansijski podržava Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), čiji je jedan od glavnih zadataka da pomognu oko povratka raseljenih.

Elan
10. Jul 2021.
E gospodo draga, sada ste pokazali svoje pravo lice, onakvo kakvo je u stvari a ne onu masku koju nosite unazad desetine godina !!!
Dardanija=Srbija
10. Jul 2021.
Samo neka Albanci sebi navijaju autogolove, mržnja im je pamet pomutila. Ceo svet vidi kakvi su to ljudi i kakva je to "država"
Pravda
10. Jul 2021.
370 Civila dece i žene streljano u Đakovici pa ti si radila u Sup ti znaš te zlikovce koji su bili każi istinu pa živi posle slobodno u Đakovici
Kole
10. Jul 2021.
Ova teritorija je satkana na temeljima lazi siptara!
Mali Mrav
10. Jul 2021.
Odi pa vidi groblje u Meje i Korenici. Valjda si zaboravio Hladnjaču u Batajnici. A zaboravio sam oni su bili na godišnjem odmoru.
Prizren u ❤
10. Jul 2021.
Pa ajd da svi bojkotujemo kupovinu u njihovim pekarama po Srbiji,pa da vidimo kako ce
Dardanija=Srbija
10. Jul 2021.
Ma pusti priče Meju, Korenicu, ova žena nije ništa kriva, kakve veze ona ima? Ako su svi krivi, šta smo onda trebali mi kad ae otkrila Kleqka 1998 god? Da sve albance spalimo u krečanu? A bili smo tolko jači od vas da smo mogli šta smo hteli za jedan dan da vas zbrišemo. Ali ako, kod nas se kaže : pravite račun bez krčmara
Realno
11. Jul 2021.
A inače dotični gospodin, vlasnik pekare, ima drugu pekaru u Novom Sadu. Ali ne dao bog da ga neko bojkutuje od Srba, pokrenule bi se sve nevladine organizacije da ih brane od Srba.