Nuši: Ne treba nam SE ako se formira ZSO na Kosovu

Nolj Nuši
Izvor: Reporteri

Poslanik Socijaldemokratske partije Nolj Nuši rekao je da Vlada Kosova pokušava da obmane građane da ZSO neće biti uslov za članstvo u Savetu Evrope, ističući da će se vremenom zahtevati da Zajednica bude uslov, jer kako je naveo, „to je potpisao sam Kurti u pismu obaveza za članstvo u toj organizaciji”, prenosi Dukađini.

On smatra da je isto urađeno i sa zemljištem manastira Visoki Dečani.

„Postoji cilj Vlade Kosova da nas zavede. Da li vredi SE da defunkcionalizuje državu, toliko godina smo izdržali bez Saveta Evrope, ne treba nam ništa ako se ZSO formira na Kosovu. Kurti nema drugog izbora, ne nude mu drugi izlaz, on je potpisao pismo opredeljenja za članstvo u SE“, izjavio je Nuši.

Isto tako, politikolog Fidan Ukaj rekao je da ako dođe do formiranja Zajednice opština sa srpskom većinom, ova vlast je prihvatila sve iz prošlosti što je kritikovala.

"Ovu obavezu smo dobili 2013. godine, a Vlada Kosova je već postala deo ovoga. Sada postoji ponovna potvrda obaveza koje su preuzele prethodne vlade. Ako dođe do formiranja ZSO, to je neizbežno obaveza preuzeta iz prošlosti“, rekao je Ukaj.