Obijene kancelarije stranke SDP u Severnoj Mitrovici

Sedište Stranke sloboda i pravda
Izvor: Kosovo Online

Nepoznate osobe upale su tokom prethodne noći u sedište stranke Sloboda, demokratija i pravda, ubijenog političara Olivera Ivanovića i na objektu u kom se nalazi stranka zamenile su brave na ulaznim vratima.

Istražna jedinica Kosovske policije obavila je uviđaj, potvrdila je Kosovu onlajn Ksenija Božović, zamenica nekadašnjeg lidera SDP Olivera Ivanovića.

Božović je u izjavi za naš portal istakla da je obijanje kancelarije SDP uznemirilo nju i njene saradnike, kada su jutros došli na svoja radna mesta u stranci.

"Kancelarije su obijene, brave su promenjene i na prvom i na drugom spratu, na kom je čak postavljen i katanac. Vidimo da se ispred objekta nalaze stubovi koji su naše vlasništvo, a oni su verovatno postavljeni sa namerom da se skine naše zastava. Ovo je strašno ko god da je to uradio. Osnovni red je da se obavestimo mi ili članovi porodice, nas niko nije obavestio“, kaže Božović.

Ona ističe da je odmah obaveštena Kosovska policija koja radi uviđaj i koja im je rekla da postoje određeni tragovi na licu mesta.

"Ovo je još jedan sraman pritisak i udarac, razočarani smo. Nismo mogli da postavimo kamere jer nam je rečeno da sudski proces traje i da ne smemo ništa da diramo. Mi znači ne možemo a neko može da dođe i da radi ovakve stvari. Ne znam ko je mogao ovo da uradi s obzirom da je ovde čovek nastradao i da se proces još vodi i da još uvek ne znamo ko je to uradio“, zaključila je Božović.