Odalović: Kurti čovek incidenata, svi njegovi potezi u funkciji terora nad Srbima

Veljko Odalović
Izvor: © Kosovo Online

Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti “čovek incidenata” i da su svi njegovi potezi u funkciji sprovođenja terora nad Srbima, prenosi Kurir.

Odalović je istakao da je kriza ekslairala zahvaljujući Kurtiju.

“On je uradio sve ono što je izazivalo incidente, provokacije, ranjavanja, hapšenja, brutalno nametanje jedne priče. Kurti je čovek incidenata i to radi kontinuirano. To se pretvorilo u institucionalni teror, u zgrade opština je uveo te pripandnike specijalnih jedinica sa dugim cevima. Okupirao je prostor severa Kosova i Metohije i uspostavio je jedan teror kroz tu instituciju. Drugi teror koji primenjuje je pravosudni deo priče, gde se ljudi hapse i određuje im se pritvor uz vrlo malo informacija o tome šta ih čeka”, rekao je Odalović.

Potom je podsetio na delovanje Kurtija i zabrane koje sprovodi.

“Puni su zatvori Srba, koje je Kurti uhapsio proteklih nekoliko meseci. Kurti instalira te gradonačelnike, uprkos svemu, dovodi policiju i zatvara krug. To je trajalo jedno vreme bez nekih efekata. Potom je dalje otišao, pa je te iste gradonačelnike stavio u funkciju terora koji vrši. Počeo je sa raznim zabranama, da bi to rezultiralo i zabrani dopremanja srpske robe, uključujući lekove, kako bi Srbe doveo u situaciju da se osete nesigurno po bilo kom, ali i zdravstvenom pitanju”, istakao je Odalović.