Ombudsman Ćeljaj razgovarao sa Pantićem: Tražio je da mu se dozvoli poseta branioca i porodice

Naim Ćeljaj
Izvor: Klan Kosova

Kosovski Ombudsman Naim Ćeljaj, zajedno sa svojim zamenicima Marijom Radulović i Nimanom Hajdarijem, održao je danas video-sastanak sa Dejanom Pantićem, prenosi Kljan Kosova.

„Pantić je tokom razgovora rekao da nema pritužbi na postupanje kosovske policije. Ima branioca i sa njim je imao onlajn sastanak, a 22. decembra su razgovarali telefonom. Porodici je saopšteno da je uhapšen i da mu je određen pritvor. Do sada se sa njima nije sastajao, jer je za sastanke i telefonske razgovore potrebna dozvola nadležnog suda. Povodom zdravstvenog stanja je rekao da je napet ali prima adekvatnu terapiju. Takođe koristi lekove koje mu je donela porodica. Rekao je da mu je obezbeđen krevet za spavanje i da mu je uručeno sudsko rešenje o određivanju mere pritvora”, kaže se u saopštenju. 

Kako se navodi, Pantić je tražio da mu se dozvoli poseta branioca i porodice i da bude smešten u Pritvorski centar u Mitrovici, a ne u neki drugi.

„Ombudsman zahvaljuje Policiji Kosova što je omogućila ovaj kontakt. Ombudsman takođe moli sve nadležne organe da daju sve od sebe da se prema Pantiću postupa u skladu sa zakonima, poštujući sva prava koja mu pripadaju”, dodaje se u saopštenju.