Opozicija: Jesenje zasedanje Skupštine da počne istragom o Hajdari i Mihalji

Skupština Kosova
Izvor: Ekonomia Online

Opozicione stranke - Demokratski savez Kosova i Demokratska partija Kosova najavljuju da bi jesenje zasedanje Skupštine Kosova moglo da počne formiranjem dve istražne komisije protiv ministarke industrije, preduzetištva i trgovine Rozete Hajdari i visokog funkcionera Pokreta Samoopredeljenja Dejone Mihalji, piše Demokracija.

Šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši nagovestio je da će njegova stranka zatražiti formiranje komisije koja bi ispitala eventualne zloupotrebe u robnim rezervama. 

"Dakle, pored istraga koje bi tužilaštvo trebalo da sprovede, smatramo da je neophodno imati i parlamentarnu istragu kako bi se izbliza videlo kako su poštovani zakoni i procedure za izdavanje robnih rezervi", napisao je Gaši na Fejsbuku.

Sa druge strane, DPK zahteva istragu protiv Mihalji, koji je, kako pišu mediji, jedne od najmoćnijih ličnosti u Pokretu Samoopredeljenje.

Poslanica DPK Ganimete Musljiu izjavila je da bi trebalo razjasniti kako je dobila papire za boravak na Kosovu, s obzirom na to da joj je zabranjen ulazak.

"Ako opozicija zanemari parlamentarnu mogućnost da od vlasti zahteva odgovornost, ne samo za Dejonu Mihalji, već za sve poslove, onda je danas izgubila političku trku i naša zemlja će završiti u neviđenoj diktaturi. Ne treba nam tiha opozicija. Potrebna nam je poštena i aktivna opozicija jer su neuspesi aktuelne vlasti razotkriveni, a ćutanje opozicije znači predaju", ocenila je ona.