Opozicija: Kurtijeva vlada je do sada pokazala najveću aroganciju prema Skupštini

Skupština Kosova
Izvor: RTK

Poslanici opozicionih partija u kosovskoj skupštini izneli su danas niz kritika zbog izostanka kosovskog premijera Aljbina Kurtiji na sednici parlamenta na kojoj se raspravlja i o primeni Vašingtonskog sporazuma, prenosi Reporteri.

Bivši ministar zdravlja i poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj ističe da “ukoliko su dogovori predviđeni Vašingtonskim sporazumom neustavni, kosovski premijer Aljbin Kurti bi morao da pokaže koje su to neustavne tačke i koje su posledice“.

Stav poslanice Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj je da kosovska vlada nema platformu za dijalog sa Srbijom i da nema transparentnosti kada su u pitanju ti pregovori.

“Otišli ​​su na razgovore i ova Skupština ne zna o čemu se razgovaralo, a o čemu nije. Zašto premijer nije rekao da li će primeniti Vašingtonski sporazum ili ne, on treba da dođe u Skupštinu na izveštavanje što pre moguće i da ne beži od odgovornosti“, zaključila je Kadrijaj.

Mišljenje poslanice Demokratske partije Kosova Bljerte Deljiu-Kodre je da je besmisleno govoriti o Vašingtonskom sporazumu na sednici na kojoj nema ni jednog predstavnika aktuelne kosovske vlade.

“Ovo pokazuje njihovu aroganciju. Premijer napušta Skupštinu ne odgovarajući na pitanja na koja mora da odgovori. Ova vlada se ne upoređuje sa bilo kojom drugom zbog arogancije koju je imala u Skupštini“, rekla je Deljiu-Kodra i dodala da “Kurti dolazi u Skupštinu dolazi samo da bi recitovao i predstavljao svoj folklore”.