Orban poslao pismo podrške Vučiću: Iz komšiluka navijamo da nastavimo da pišemo našu uspešnu priču

Viktor Orban
Izvor: Kosovo Online

Premijer Mađarske Viktor Orban uputio je danas pismo podrške predsedniku Srbije Akeksandru Vučiću u kome mu je poručio da je Srbija prešla fantastičan razvojni put tokom njegovog mandata kao premijera, a potom i kao predsednika i da ga ne čudi što ga građani Srbije redovno nagrađuju svojim poverenjem, prenosi Blic.

Kako je rekao njegovi ekonomski rezultati su za priznanje, slika Srbije u svetu je danas potpuno drugačija nego ranije, a odgovorna, suverena politika je stekla priznanje i poštovanje širom sveta.

Dodaje da je nebrojeno puta mogao da se uveri u Vučićevo odlučno i delotvorno delovanje u interesu srpskog nacionalnog interesa.

"Nije ni čudo što Vas građani Srbije redovno nagrađuju svojim poverenjem, jer se Vaša zemlja svakim danom spektakularno razvija, a u to se uvek možemo uveriti tokom naših poseta: vidimo autoputeve, železničke pruge, bolnice, klinike, stadione i sportske terene koji se grade jedan za drugim. Mi, odavde iz komšiluka navijamo da nastavimo da pišemo našu zajedničku uspešnu priču nakon parlamentarnih izbora. Priča o uspehu koja ne samo da čini naše zemlje još uspešnijima, već daje novi zamah celoj Evropskoj uniji, kojoj je takođe potrebna energična, brzo razvijajuća, ambiciozna Srbija. Samo napred, gospodine predsedniče", napisao je Orban u pismu u koje je Tanjug imao uvid.

Istovremeno Orban je izrazio veliku zahvalnost mađarskog naroda za sve uložene napore tokom proteklih godina u cilju razvijanja odnosa između dve zemlje i dva naroda.

"Naši odnosi su prošli jedan tako izuzetan put"

Prema njegovim rečima nije nimalo preterana tvrdnja da je saradnja Srbije i Mađarske postala prava uspešna priča današnjice i da mu je čast što može lično da sarađujem sa Vučićem "tokom pisanja novih poglavlja te uspešne priče".

"Naši odnosi su prošli jedan toliko izuzetan put tokom poslednje decenije, koji sa sigurnošću možemo da ponudimo celom svetu kao dokaz da je zaista moguće preobraziti odnos, zakomplikovan mnogim istorijskim nedaćama, u prijateljstvo i strateški savez. Uveren sam da smo sa ovim našim zajedničkim radom služili, i da služimo i danas interesima naših naroda i građana", istakao je Orban.