Orlić: Kurti odmah pojurio da za događaje u Banjskoj optuži Srbe

Vladimir Orlić
Izvor: SNS

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti za događaje u Banjskoj odmah prvi pojurio da optuži Srbe, a da bi svako ozbiljan sačekao da vidi šta se tačno dogodilo pre nego što se oglasi, prenosi RTS.

"Ako ćemo da pričamo o onima koji su sve samo ne to, onda ste videli i reakciju Aljbina Kurtija koji je odmah krenuo, pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci neki izveli, sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su, dakle jasno vam je sve", rekao je Orlić za Prvu TV.

Kosovska policija je saopštila da je noćas jedan policajac ubijen, a drugi ranjen u pucnjavi na ulazu u selu Banjska na severu Kosova.

"Ali, ako pričamo o tome kome odgovara nasilje bilo kakvo - to je isključivo Aljbin Kurti i to svi znaju. I sve što je radio prethodnih meseci sa najbrutalnijim mogućim terorom koji je provodio nad golorukim srpskim narodom radio je upravo zato što je želeo otvorenu eskalaciju i zato što je hteo da dovede do nekog nasilja", istakao je Orlić.

Ukazao je da je jasno ko jedini može da bude zadovoljan ukoliko se desi bilo kakav sukob, a pogotovo ako je neki koji podrazumeva i ljudska žrtve.