Orlić sa da Silvom: Zahvalni smo Brazilu na podršci poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije

Vladimir Orlić i Luis Inacio Lula da Silva
Izvor: Narodna skupština Republike Srbije

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić prisustvovao je svečanoj inauguraciji novog predsednika Brazila Luisa Inacia Lule da Silve u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tom prilikom je da Silvi preneo zahvalnost na principijelnoj podršci Brazila po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Orlić je zahvalio i na podršci koju Brazil pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

Kako se navodi u saopštenju Parlamenta, Orlić je, čestitajući predsedniku Brazila, izrazio uverenje da će za vreme njegovog mandata dve zemlje nastaviti da osnažuju višedecenijsko prijateljstvo i intenziviraju politički dijalog.

„Očekujemo još dinamičniju i sadržajniju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa“, poručio je Orlić.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se ove godine navršava 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i bilateralne saradnje koju karakterišu međusobno razumevanje, uvažavanje i podrška po svim važnim pitanjima.

Orlić je preneo iskrene čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku da Silvi kao i želje za uspeh i blagostanje Federativne Republike Brazil, ujedno se zahvalivši na pozivu za učešće na ceremoniji inauguracije koja je prema broju učešća stranih zvaničnika ocenjena kao do sada najveća u istoriji Brazila.

Orlić je na marginama svečanosti održao niz susreta sa visokim zvanicama koje su prisustvovale ceremoniji inauguracije sa kojima je razgovarao o sveukupnim bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima za dodatno jačanje međuparlamentarne i ekonomske saradnje.