Orlić sa učenicima sa Kosova: Srbija je vaša kuća

Vladimir Orlic sa osnovncima sa Kosova
Izvor: Skupština Srbije

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić bio je danas domaćin učenicima Osnovne škole "Sveti Sava" iz Žerovnice, u Zvečanu i, poželevši im dobrodošlicu u to zdanje, poručio im da je Srbija njihova država.

"Dobro došli u Narodnu skupštinu, koja je vaša kuća. Srbija je – vaša država, i baš sve što imamo pripada upravo vama“, poručio je Orlić.

U okviru programa posete đaka iz Zvečana, planiran je i obilazak Hrama Svetog Save, o kojem, kako je istakao Orlić, sa ponosom govorimo da je konačno završen. 

"Iskoristite svaki trenutak da se uverite u to koliko je naš i vaš Beograd danas i lep i uspešan. Posebno se u njemu ističe velelepni Beograd na vodi, ali i spomenik rodonačelniku srednjevekovne srpske države Stefanu Nemanji, brojne nove saobraćajnice, kao i železnička stanica 'Prokop' sa jednom od najlepših staničnih zgrada u Evropi. I sve što smo uradili – sve to i vama pripada. Srbija je ponosna na vas i znajte da upravo vi predstavljate budućnost svoje zemlje, onu za koju se svakoga dana borimo", naveo je Orlić.

Učenici iz Zvečana, pored posete Skupštini Srbije i obilaska Hrama Svetog Save, posetiće i Muzej srpske diplomatije u Ministarstvu spoljnih poslova, zgradu Vlade Srbije, kao i Vojnu akademiju. Ranije danas ih je ugostio i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Osnovce iz Zvečana sutra će primiri predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a planiran je i prijem u Patrijaršiji i poseta Narodnom muzeju Srbije.

Deca iz Zvečana borave u Beogradu u organizaciji Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918. godine, potomaka i poštovalaca i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, uz pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.