Osmani: Bajden zna istinu o Kosovu, odnosi sa SAD biće bolji nego pod Trampom

Vjosa Osmani
Izvor: Kosovo Online

Kosovo očekuje da će se odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama poboljšati izborom Bajdena, nakon što su decenije ključne američke podrške dovedene u sumnju pod Trampovom administracijom, rekla je u intervjuu za “Financial Times” vršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani.

“Svi znaju da izabrani predsednik Bajden nije bilo koji prijatelj Kosova. On zna istinu, a istina je vrlo jednostavna i jednostavna. Bajden odlično poznaje naš bol.“, rekla je Osmani, misleći na podršku Bajdena intervenciji 1999.

Kako je dodala, Srbija je izgubila Kosovo jer je zloupotrebila princip suvereniteta i teritorijalnog integriteta da bi “ubila ljude koji su živeli na toj teritoriji, izvršila pokušaj genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti”.

Osvrćući se na ostavku Tačija, Osmani je rekla da je Kosovo pokazalo "institucionalnu zrelost" i "izvanrednu volju za saradnjom sa pravdom".

Osmani je rekla da ne može postojati „nikakva moralna ekvivalencija“ između zločina koje su kako kaže "navodno počinili neki kosovski pojedinci i „državnog aparata Srbije“.

Rekla je i da su prethodni pravosudni pokušaji da se srpski vojni i politički lideri pozovu na odgovornost za ratove na teritoriji bivše Jugoslavije bili neuspešni.

 

Ja
17. Novembar 2020.
Nije taj razlog sto hoces to je da izvuces teroriste vi hocete da pravite nemire sta ste vi do sada radili nista kukate sa svake strane lazete sve i svega to je istina !!!