Osmani: Čast mi je da prihvatim Bajdenov poziv za Samit za demokratiju

Vjosa Osmani na svečanosti u Atlantskom savetu
Izvor: Reporteri

Kosovska predsednica Vjosa Osmani zahvalila je predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu na pozivu koji je uputio Kosovu da učestvuje na Samitu za demokratiju.

Osmani je na Fejsbuku napisala da Bajdenu zahvaljuje i na uvažavanju partnerstva koje Kosovo pruža ka jačanju demokratskog društva zasnovanog na ljudskim pravima koje omogućava svakom građaninu da ispuni svoj potencijal.

Ona je dodala da je tokom prošlonedeljne posete Vašingtonu obaveštena da će Kosovo biti deo ovog Samita i da joj je posebna čast da prihvati poziv koji je uputio američki predsednik Bajden.

"Kosovo je blistav primer kontinuiranih napora za slobodu i demokratiju. Kao takav, model je za naš region i šire. Kosovo će podeliti svoje jedinstveno iskustvo u izgradnji demokratskih institucija i praksi, u izuzetnom partnerstvu sa našim međunarodnim prijateljima – uz vodeću ulogu Sjedinjenih Američkih Država“, napisala je Osmani.

Ona ističe da je srećna što će u ime Kosova predstaviti dostignuća i izazove sa kojima se suočavaju.

"Takođe, zajedno ćemo raditi na sprovođenju ambicioznog plana za narednih 12 meseci za dalje jačanje naše nove demokratije, kako bi naši građani mogli da osete prednosti demokratskog rukovodstva zasnovanog na vladavini prava, ljudskim pravima i društvenoj inkluziji“, zaključila je Osmani.