Osmani i Kurti: Sa novim regrutima KBS Kosovo je sigurnije

Vjosa Osmani-KBS
Izvor: Telegrafi.com

Povodom polaganja zakletve novih regruta Kosovskih bezbednosnih snaga predsednica Vjosa Osmani izjavila je da su redovi KBS ojačani i da je od danas Kosovo jače, prenosi Koha.

"Ovih 180 regruta su deo vojske. Kao vrhovni komandant KBS, izuzetno sam ponosna što svakodnevno vidim napredak KBS. Ponosna sam što među regrutima vidim 12 žena. Učešće žena i devojaka u KBS je neophodnost. Budućnost je zagarantovana, danas se širi baza naših oružanih snaga. Naše snage su u funkciji zaštite suvereniteta i nepovredivosti teritorije", rekla je Osmani, navodi se u saopštenju Predsedništva.

Premijer Aljbin Kurti je rekao da će regruti služiti domovini i zaštiti teritorije.

"Kao deo KBS, imate čast da služite zemlji zajedno sa saveznicima, vojnicima NATO za globalni mir. Povećanje budžeta za Ministarstvo odbrane pokazuje našu posvećenost jačanju mira", rekao je Kurti.

General KSB Irfete Spahiu je istakao da se osnovna vojna obuka odvijala u uslovima pandemije, ali da to nije umanjilo maksimalnu posvećenost.

"Ovo je jedna od generacija sa najboljim rezultatima Komande za doktrinu i obuku. Ova generacija je postavila novi standard performansi", rekao je Spahiu.