Osmani i Štajnmajer o regionu i dijalogu sa Srbijom

Osmani i Štajnmajer
Izvor: Reporteri

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je danas telefonom sa predsednikom Nemačke Frankom Valterom Štajnmajerom, prenosi Indeks onlajn.

Tokom razgovora bilo je reči o najnovijim dešavanjima u regionu, dijalogu sa Srbijom, bilateralnim odnosima sa Nemačkom, kao i o članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju Predsedništva.

"Predsednik Štajnmajer je povoljno ocenio proces reformi na Kosovu, posebno u oblasti vladavine prava i izrazio podršku evroatlantskom putu Kosova. Predsednica Osmani je zahvalila predsedniku Štajnmajeru na kontinuiranoj podršci Nemačke punoj integraciji Kosova u evroatlantske institucije, ističući značaj napredovanja u procesu članstva u Savetu Evrope. Što se tiče procesa dijaloga sa Srbijom, sagovornici su se saglasili oko posebnog zamaha koji postoji u ovom procesu nakon evropskog predloga, koji su podržale i SAD, dok je predsednica Osmani je istakla da Kosovo ostaje posvećeno procesu koji doprinosi trajnom miru i stabilnosti u regionu", piše u saopštenju.