Osmani: Izbori za gradonačelnike opština na severu Kosova 18. decembra

Vjosa Osmani
Izvor: Reporteri

Kosovska predsednica Vjosa Osmani je nakon završetka konsultacija sa političkim partijama i Centralnom izbornom komisijom odredila 18. decembar, kao datum vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, prenosi Kljan Kosova.

"Zadužuje se Centralna izborna komisija Republike Kosovo da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za gradonačelnika opština: Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, u skladu sa ovom odlukom i zakonom na snazi", navodi se u odluci Osmani o određivanju i raspisivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova. 

Nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija, predsednica Osmani je istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtevom za praćenje izbora i što veće međunarodno učešće u tom izbornom procesu.

Osmani je takođe naglasila da će bezbednosne institucije preduzeti sve mere kako bi se građani, bez obzira na etničku pripadnost, osećali zaštićeno, bezbedno i ostvarili svoja ustavna prava.