Osmani, Kurti i Konjufca o članstvu u međunarodnim organizacijama i dijalogu sa Srbijom

Osmani sa Kurtijem, Gervalom i Konjufcom
Izvor: Telegrafi.com

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, održala je danas redovni koordinacioni sastanak za spoljnu politiku sa predsednikom Skupštine Gljaukom Konjufcom, premijerom Aljbinom Kurtijem, a na kojem je bilo reči o napretku u procesu članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, koordinaciji sa prijateljskim zemljama, kao i o najnovijim dešavanjima u vezi sa dijalogom sa Srbijom, prenosi Telegrafi.

Sastanku je prisustvovala i mi nistarka spoljnih poslova Donika Gervala.

Na sastanku su razmatrani svi susreti održani nedavno.

Kako se podseća, ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala tokom svog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama prošle nedelje sastala se sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom i drugim američkim zvaničnicima.

Predsednik parlamenta Gljauk Konjufca tokom prošle nedelje imao naporan dnevni red raznim sastancima u Evropi. Njega su u Austriji primili visoki državni zvaničnici sa kojima je razgovarao o raznim temama.

Proteklu nedelju obeležila je poseta nemačkog kancelara Olafa Šolca, poseta koja se smatrala istorijskom. Šolc je na konferenciji za novinare posle sastanka sa Kurtijem govorio o liberalizaciji viznog režima, dijalogu Kosova i Srbije i konačnom sporazumu.