Osmani najavila ukidanje uredbe o imenovanju Šalje za konzula u Pragu

Osmani
Izvor: Klan Kosova

Nakon što je u medijima objavljeno da je Fljakron Šalja, sin poslanika Alijanse za budućnost Kosova Hadžija Šalje, imenovan za kosovskog konzula u Pragu, reagovala je i vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani, koja je navela da je takav postupak u u suprotnosti sa bilo kojom diplomatskom i konzularnom praksom, s obzirom na činjenicu da konzulat ne može biti otvoren u istom gradu u kojem već postoji ambasada.

"Generalni konzulat u Pragu i imenovanje tamošnjeg generalnog konzula u suprotnosti su sa bilo kojom diplomatskom i konzularnom praksom demokratskih zemalja. Nažalost, ovo nije jedini slučaj. To je loša praksa, koju moramo da prekinemo. Stoga će ta uredbe biti ukinuta", napisala je Osmani na društvenoj mreži Fejsbuk.

Napomenula je i da je imenovanje generalnog konzula u Pragu, kao i druga imenovanja koja su objavljena ovih dana izvršio bivši predsednik Hašim Tači.

"Uprkos mom zahtevu, do sada mi Vlada nije donela ni jedan dokument u vezi s diplomatskom službom", napomenula je Osmani.