Osmani: Ne postoje dva naroda koja se međusobno bolje razumeju od Albanaca i Izraelaca

osmani
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da ne postoje dva naroda koja bolje razumeju bol i patnju jedni drugih, od albanskog i izraelskog, prenosi Kljan Kosova.

Osmani je na ceremoniji organizovanoj u čast jevrejske Nove godine zatražila da kosovsko-izraelski odnosi pređu u drugu fazu.

"Kao i bilo koji drugi praznik za ljude širom sveta i ovaj praznik se obeležava drugačije zbog pandemije. Ali, u duhu ovog praznika, želim da poverenje, prijateljstvo, solidarnost i optimizam postanu putokaz za sve nas. Takođe nas sve ove godine nalaze u naprednijoj fazi odnosa između Kosova i Izraela", poručila je Osmani.

Kako je navela, istorija dokazuje da su dugo, ali posebno pre sedam decenija, svi Albanci stajali uz jevrejski narod da bi ga spasili od izumiranja.

"Pre 20 godina tokom rata, kada je narod Kosova bio u opasnosti od izumiranja, Izrael i druge zemlje su bile na njegovoj strani. Ne postoje dva naroda koja bolje i više razumeju patnju od naših ljudi na Kosovu i u Izraelu. To su dobre vesti i krunisale su dugo prijateljstvo dva naroda", istakla je Osmani.