Osmani poručila Lajčaku: Kosovske granice obeležene su gubitkom hiljada nevinih života

Vjosa Osmani
Izvor: Kosovo Online

Vršilac dužnosti predsednika Vjosa Osmani reagovala je na objavu specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčaka, koji je izazvao kontroverzu mapom u svom kabinetu na kojoj je Kosovo deo Srbije, prenosi Koha.

Objašnjavajući ovu mapu, Lajčak je rekao da je to zvanična karta Evropske unije za Zapadni Balkan.

Međutim, na tim fotografijama, kako navodi Koha, granica između Kosova i Srbije nije obeležena istom linijom kao i ostale granične linije.

"Republika Kosovo je i uvek će biti nezavisna, nedeljiva i suverena. Naše granice obeležava gubitak hiljada dece, žena i muškaraca kojima je genocidni režim Srbije oduzeo nevine živote. Ne može biti neutralnosti oko ove istine“, napisala je Osmani na Tviteru.

 

Rados
26. Februar 2021.
Kosovo je Srbijo Vjoso.Mozda si zaboravila.Ha ha citaj istoriju Srba bicete sve jasno.Uzalud se trudite laznim ucenjivanjem prevarama dabje Kosovo.Albansko.Nikada jer Srbi imaju dugu istoriju na Kosovo na 1000 crkava i manastira to je njihova duhovna kolevka i Srpski sveti Jerudalim i dusa Srpskog naroda.Nikada Kosovo nece biti Albansko mozda privremeno jer je silom oteto i dato vama.Ali viste njihove sluge i pod njihovom ste kontrolom.To valjda vidite ovih 20god ali necete da priznate.Kosovo je sada teritorija ni na nebu ni na zemlju.Vreme ce pokazati
Moi
27. Februar 2021.
Bravo Vjosa Osmani