Osmani razgovarala sa rukovodiocima agencija Ujedinjenih nacija na Kosovu

Osmani sa rukovodiocima agencija UN
Izvor: kk.rks-gov.net

Predsednica Vjosa Osmani razgovarala je danas sa koordinatorkom za razvoj OUN Ulrikom Ričardson i rukovodiocima svih agencija Ujedinjenih nacija na Kosovu i istakla da će nove institucije promovisati novi mentalitet rukovođenja, kojima će biti u fokusu blagostanje građana, unapređenje rodne ravnopravnosti, garantovanje socijalne kohezije i zaštita životne sredine kao preduslov za zaštitu zdravlja.

Ričardson je u ime svih agencija Ujedinjenih nacija čestitala predsednici Osmani na preuzimanju dužnosti, izražavajući spremnost i potpunu podršku za nastavljanje višegodišnje izvanredne saradnje, navodi se u saopštenju iz Predsedništva.

Dodaje se da je Osmani čestitala svim agencijama na poslu koji je urađen i na izuzetnom doprinosu u poboljšanju socio-ekonomskog statusa kao i na rešavanju mnogih pitanja koja nisu uvek bila u neophodnom fokusu javnosti.

„Nesumnjivo je da je sada ključni prioritet obezbeđivanje vakcine našim građanima i što bolje upravljanje pandemijom. Ujedno želim da istaknem da će nove institucije u zemlji promovisati novi mentalitet rukovođenja, kojima će biti u fokusu poboljšanje blagostanja građana, unapređenje rodne ravnopravnosti, garantovanje socijalne kohezije, kao i zaštita životne sredine kao preduslov za zaštitu zdravlja“, istakla je predsednica Osmani, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je dogovorena saradnja i konkretizacija angažovanja na sprovođenju projekata koji direktno utiču na ispunjavanje razvojnih ciljeva.