Osmani: Razmatramo nekoliko poseta SAD, u nekima ću biti zajedno sa Kurtijem

Osmani i Kurti
Izvor: Klan Kosova

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je tokom današnje posete Mitrovici rekla da razmatra nekoliko poseta SAD zajedno sa premijerom Aljbinom Kurtijem i najavila da će dve delegacije SAD posetiti Kosovo tokom aprila, prenosi Gazeta Ekspres.

„Radimo na nekoliko poseta Sjedinjenim Državama jer će one biti u različite svrhe. U nekim posetama bićemo zajedno, u nekima odvojeno. Kada budemo imali sve detalje agende, svakako ćemo vas obavestiti. Ono što je važno jeste da je naša saradnja sa SAD intenzivna, svakodnevna, i sa predstavnikom SAD na Kosovu, ambasadorom Hovenijerom, i sa američkim Stejt departmentom, i sa Savetom za nacionalnu bezbednost koji je u Beloj kući, i sa drugim zvaničnicima“, rekla je predsednica Osmani.

Osmani je istakla da je "Kosovo jedina zemlja u regionu kojoj se američki predsednik obratio video porukom".

"Uz izvanrednu poruku, u kojoj je izrazio punu podršku institucijama Kosova, govorio je o zločinima nad narodom Kosova i stradanjima kroz koja smo prošli, i nagovestio da će SAD ostati nepokolebljivi partner Kosova, potvrđujući u nedavnom pismu da Kosovo stalno pokazuje globalno liderstvo po pitanjima od globalnog značaja. Kao što znate, imala sam telefonski razgovor sa potpredsednicom Sjedinjenih Država, a mi smo ujedno i jedina zemlja u regionu sa kojom je potpredsednica imala sadržajan razgovor koji se odnosi na naše odnose. Imamo i redovne posete, imaćemo dve visoke delegacije iz SAD tokom aprila“, rekla je Osmani.