Osmani sa Abazovićem: Odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski

Osmani i Abazović
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Kosova Vjosa Osmani se tokom posete Crnoj Gori sastala sa premijerom Dritanom Abazovićem, sa kojim je dogovorila održavanje poslovnog foruma privrednika i cilju unapređenja saradnje, prenosi Kljan Kosova.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i zasnovani na principima međusobnog poverenja, dobrosusedstva i zajedničke evropske i evroatlantske perspektive.

"Poseta Osmanijeve Crnoj Gori je potvrda odličnih odnosa dve zemlje i današnja velika delegacija Vlade Crne Gore oslikava našu spremnost da sarađujemo na svim poljima“, rekao je Abazović.

Sastanku su prisustvovali ministar privrede i turizma Goran Gjurović, ministar javne uprave Maraš Dukaj, ministar za ljudska prava i manjine Fatmir Đeka, ministar bez portfelja Zoran Miljanić, zamenik generalnog sekretara Vlade Ilir Harašani i odbornik Đorđe Radulović.

Tokom sastanka razgovarano je o unapređenja ekonomske saradnje, i  boljem infrastrukturnom povezivanju, kao što je izgradnja novih puteva Plav-Dečane i Rožaje-Peć.