Osmani sa bivšim predsednicima o pitanjima od nacionalnog interesa

Vjosa Osmani sa bivšim pedsednicima
Izvor: Ekonomia Online

Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je tri bivša kosovska predsednika - Fatmira Sejdiua, Atifete Jahjagu i Bedžeta Pacolija, prenosi Koha.

Osmani je rekla da je pozvala bivše predsednike kako bi gradili novu institucionalnu kulturu poštovanja institucionalnih uspomena, što je prema njenim rečima neophodno da bi Kosovo napredovalo, dok su iz njenog kabineta naveli da je razgovarano o "pitanjima od nacionalnog značaja".

Osmani je rekla da je Sejdiu bio deo istorijski donetih odluka.

"Jahjaga je stvorila odličan model gurajući napred pitanja kao što je pitanje žrtava seksualnog nasilja. A Pacoli, koji je takođe bio ministar spoljnih poslova, sarađivao je sa mnogim državama," rekla je ona.

Bivša predsednica Jahjaga čestitala je Osmani na nastavku tradicije savetovanja sa bivšim predsednicima.

"Vi ste pravo rešenje u pravo vreme. Ima puno posla da se uradi. Mi žene imamo o čemu da razgovaramo. Videli smo nedavne izveštaje da se i dalje suočavamo sa predrasudama našeg društva za koje sam mislila da će prestati u vremenu dok sam bila predsednik, ali to još uvek traje“, rekla je Jahjaga.

U međuvremenu, Pacoli je rekao da je srećan što Kosovo ima dostojanstvene predstavnike, ukazavši da će Osmanijevoj pomoći ukoliko to bude bilo potrebno.