Osmani sa Mecolom u Briselu o volji EP za pokretanje vizne liberalizacije

Vjosa Osmani i Roberta Metsoli
Izvor: Koha ditore

Predsednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da je sa predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom u Briselu razgovarala o potrebi da se nadogradi volja Evropskog parlamenta i pokrene liberalizacija viza Kosovu.

Osmani je istakla da je Evropski parlament jasno izrazio volju naroda EU da otvori put za viznu liberalizaciju za gradane Kosova, kao i potrebu da se ubrza evropska perspektiva, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju predsedništva, Osmani je prenela duboku zahvalnost naroda i institucija Kosova za podršku.

"U otvorenoj i sadržajnoj diskusiji sa predsednicom parlamenta Robertom Metsolom u Briselu, razgovarali smo o potrebi da lideri zemalja clanica EU odražavaju volju parlamenta, kao i da daju jasan signal da demokratski, slobodoljubivi i posvećeni evropskim vrednostima, mesto im je u EU", rekla je Osmani.

Osmani je na Tviteru napisala da je Kosovo preduzelo sve neophodne korake da se Kosovo približi Evropi.

"Divna razmena sa predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom o hitnoj potrebi da se nadogradi volja Evropskog parlamenta i da se ponovo pokrene EU integracija za Kosovo, počevši od izdavanja viza. Preduzeli smo sve neophodne korake da približimo naše ljude EU ,u duhu naših zajedničkih vrednosti", napisala je Osmani.