Osmani sa princom Vilijamom o saradnji Kosova i Velike Britanije

Vjosa Osmani i princ Vilijam
Izvor: Twitter

Predsednica Kosova Vjosa Osmani prisustvovala je dodeli nagrada "Earthshot" u Singapuru, tokom koje se upoznala sa princom od Velsa Vilijamom.

Kako je navela na društvenoj mreži "X" sa princom od Velsa razgovarala je o saradnji Velike Britanije i Kosova, kao i o zajedničkoj posvećenosti zelenoj agendi.

"Drago mi je što sam se upoznala sa princom od Velsa tokom dodele nagrade 'Earthshot' u Singapuru. Naš razgovor je bio usredsređen na saradnju Kosova i Velike Britanije, od naše zajedničke posvećenosti zelenoj agendi i održivijoj budućnosti do toga kako možemo zajedno da radimo na svesti o mentalnom zdravlju", navela je Osmani.

Osmani je navela da joj je predstavljalo zadovoljstvo da učestvuje u ceremoniji dodele te nagrade u Singapuru navodeći da su je osnovali princ i princeza od Velsa inspirisani globalnom inicijativom za hvatanje u koštac sa ekološkim izazovima.

"Sa zadovoljstvom učestvujem u ceremoniji dodele 'Earthshot' nagrade u Singapuru, inspirativnoj globalnoj inicijativi koju su osnovali princ i princeza od Velsa sa ciljem da se uhvati u koštac sa ekološkim izazovima sa kojima se suočava naša planeta. Kosovo je posvećeno radu sa partnerima širom sveta u pravcu održivije i pravednije budućnosti", navela je Osmani.