Osmani sa Robinsonom: Članstvo Kosova u Interpolu nemoguće bez podrške SAD

Tod D. Robinson i Vjosa Osmani
Izvor: Kosovo Online

Kosovska predsednica Vjosa Osmani izjavila je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa pomoćnikom sekretara Međunarodnog biroa za narkotike i vladavinu prava SAD Todom Robinsonom, da je članstvo Kosova u Interpolu nemoguće bez podrške Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Koha.

Osmani je kazala da je podrška SAD Kosovu prisutna u svim sektorima.

"Naši uspesi su i dokaz saradnje sa partnerima. Neka od najvažnijih dostignuća naših institucija imaju pečat kancelarije na čijem je čelu pomoćnik sekretara, uključujući i Kosovsku policiju. Na sastanku sa pomoćnikom sekretara informisala sam ga o strateškom cilju Kosova za članstvo u Interpolu, koje će biti nemoguće bez podrške SAD. Jedini koji imaju koristi od toga da Kosovo ne postane član Interpola su kriminalci. Zajednička je želja i volja da se protiv njih borimo do kraja i bez kompromisa", rekla je Osmani.

Kako je navela, Kosovo nastavlja da bude posvećeno nastavku saradnje sa SAD.

Robinson je izjavio da će SAD podržati Kosovo u njegovim naporima da izgradi vitalne bezbednosne institute i pravosudne strukture dodajući da se danas radi za bolju budućnost za sve građane Kosova.

"Činjenica da sam ovde pokazuje našu podršku za ovo što radite, za građane Kosova. SAD su ovde da vas podrže u vašim naporima da izgradite vitalne bezbednosne i pravosudne institucije. Radimo za bolje Kosovo", rekao je Robinson.

Robinson je juče doputovao u posetu Kosovu, a prilikom dolaska zaustavio se na, kako se navodi u saopštenju američke ambasade u Prištini, graničnom prelazu Vrbnica kako bi razgovarao o ulozi granične saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i međunarodne trgovine.