Osmani sa Ulutašom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Osmani i Ulutaš
Izvor: predsedništvo Kosova

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa komandantom Kfora general-majorom Ozkanom Ulutašom, sa kojim je razgovarala o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju, ona je zahvalila Kforu na kontinuiranom angažovanju ovih snaga kao trećih odgovornih, kako bi se garantovala bezbednost na celoj teritoriji Kosova i povećanju broja trupa koje podržavaju kosovske institucije u patroliranju duž linije sa Srbijom.

"Osmani je na sastanku sa komandantom Ulutašom istakla značaj kontinuirane koordinacije između Kfora i njegovog primarnog bezbednosnog partnera, Kosovske policije, kao i koordinacije sa svim bezbednosnim institucijama na Kosovu, u korist stabilnosti bezbednosti svih građana Kosova, bez obzira na etničku pripadnost", navodi se u saopštenju.

Osmani je obaveštena o stanju vojnika multinacionalnih snaga povređenih na severu Kosova u maju.

"Ona je istakla da su srpske kriminalne grupe koje su napale Nato nažalost i dalje slobodne i da je nekažnjivost onih koji su napali Kfor u maju loša poruka i ohrabrenje za Srbiju da ponovo napadne. Predsednica je izrazila puno uverenje da će institucije Kosova, u saradnji sa savezničkim snagama, sprečiti svaki mogući napad Srbije i na taj način održati mir i stabilnost u zemlji i regionu", dodaje se u saopštenju.