Osmani se sukobila sa Boreljom zbog distribucije vakcina iz programa Kovaks

Turska - Diplomatski forum u Antaliji
Izvor: Ekonomia Online

Kosovska predsednica Vjosa Osmani je, tokom diplomatskog foruma u Turskoj u Antaliji, izrazila nezadovoljstvo distribucijom antikovid vakcina iz programa Kovaks i ušla u verbalni sukob sa komesarom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom rekavši da je veoma važno da se kriterijumi poštuju svaki put, a ne ponekad, prenosi Ekonomija onlajn.

„Nije trenutak da upiremo prstom jedni na druge, već naprotiv, prvo da budemo zahvalni na podršci i drugo na prevazilaženju izazova koje smo rešili“, rekao je Borelj i dodao da je Kosovo imalo koristi od programa Kovaks.

Osmani je rekla da distribucija nije bila uvek jednaka.

„Prema tome, lekcije koje smo naučili iz ove izuzetno teške situacije za ceo svet su da deo sveta koji je veoma moćan može da pomogne zemljama koje nisu toliko jake i da su jednakost i poštena podrška veoma važni“, rekla je Osmani i dodala da to pravilo treba da važi i u drugim oblastima.

Borelj je odgovorio da se EU nije mešala u kriterijume i distribuciju vakcina iz programa Kovaks i da je iz sopstvenih izvora obezbedila novac.

Bokojoker
18. Jun 2021.
Videla žaba da se konj potkiva, pa digla nogu
Lio
19. Jun 2021.
Bravo Vjosa Osmani
Miodrag iz Peći
19. Jun 2021.
Kako "Bravo Vjosa Osmani" kada su odbili da srpski lekari vakcinišu narod na KiM, kada odbijaju donacije vakcine iz Srbije tražeći pre toga priznanje. I pored toga svih 10.000 kosovskih biznismena je, uprkos zabrane, primilo srpsku vakcinu... Organizovan je prevoz u pogranična mesta gde su svi građani KiM mogli da prime vakcinu, na graničnom prelazu Merdaru su ogromne kolone ka Kuršumliji i Vrsnju upravo zbog vakcine. Već nekoliko dana nema obolelih u srpskim sredinama jer su svi odrasli vakcinisani. Čak je Kurti u jeku izbora u Albaniji zabranio donaciju Rame u vakcini.
Da nabrajam dalje???