Osmani u Dohi o investicionom potencijalu Kosova

Vjosa Osmani u Dohi
Izvor: Kosovo Online

Kosovska predsednica Vjosa Osmani učestvovala je na ekonomskom okruglom stolu u Dohi u okviru koga je razgovarano o investicionom potencijalu Kosova.

Govoreći o razvojnom potencijalu, Osmani je istakla da Kosovo već ima pravnu infrastrukturu usklađenu sa zakonima EU, standardizovan poreski sistem sa najboljim međunarodnim standardima, prijateljsko okruženje za strane investitore i izuzetan potencijal za investiranje u različitim oblastima, saopšteno je na Fejsbuk stranici Predsedništva.

Osmani je, između ostalog, istakla brojne mogućnosti saradnje u prehrambenoj industriji i bezbednosti hrane, energetici, hotelskom i planinskom turizmu, drvnoj i metalnoj industriji.

Na okruglom stolu gde je učestvovala Privredna komora Katara i privredna društva članice Katara, gradonačelnik Prištine Perparim Rama, i neka od najuspešnijih preduzeća sa Kosova, razgovarano je o mnogim mogućnostima za poslovna partnerstva i ulaganja u strateške sektore.

Rama je predstavio plan razvoja Prištine, sa fokusom na niz kapitalnih i infrastrukturnih projekata iz oblasti sporta, umetnosti, saobraćaja i šire.

Osmani će tokom posete Katara održati i sastanke sa državnim zvaničnicima na kojima će se razgovarati o mogućnostima proširenja saradnje i održaće govor na Veb samitu, koji se ove godine održava u Dohi.