Osmani: Uvek ćemo biti zahvalni NATO-u

Vjosa Osmani
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Skupštine Vjosa Osmani rekla je danas, na sednici parlamenta održanoj povodom 12. juna - "Dana slobode", da će Kosovo uvek biti zahvalno NATO-u, što je zaustavio "istrebljenje i deportaciju sprovedenu od strane režima Sloboda Miloševića", prenosi Ekonomija Onlajn.

Osmani je rekla da se Kosovo i danas seća nacionalnih heroja, koji su kao svoj glavni ideal imali oslobođenje.

"Veoma sam počastvovana što imam priliku da vam se obratim sa tribine demokratije i da vam prenesem svoje najbolje želje povodom 12. juna - 'Dana slobode'. Članice NATO nisu sa nama u hali, ali slave sa nama, da bismo se osećali slobodno. Kao i danas, pre 21 godine, ostvario se san mnogih generacija, koje nisu samo sanjale o slobodi, već su se borili i za nju.Toga dana, trupe NATO su sletele na Kosovo i posle 78 dana bombardovanja, nada je prevladala i Kosovo je ugledalo svetlost dana", rekla je Osmani.

Ona je naglasila da se, ulaskom u NATO, Kosovo ponovo povezalo sa slobodnim narodima.

"Naše putovanje nikada se neće završiti bez posvećenja naših prijatelja. Bićemo im uvek zahvalni što su se postrojili u naručju građana Kosova, gde su istrebljenje i deportacija postali hegemonistički projekat o kome se brinuo Miloševićev režim. Danas se sa najvećim počastima sećamo naših junaka, koji su imali slobodu zemlje kao svoj glavni ideal. Sećamo se porodice Jašari koja je dala sve za Kosovo i mučenike i heroje ove zemlje. S bolom se sećamo 1600 naših nestalih", zaključila je predsednica kosovskog parlamenta.