Osmani zahvalila američkom senatoru za podršku Kosovu

Vjosa Osmani
Izvor: lajmi.net

Predsednica Vjosa Osmani zahvalila je američkom senatoru Džejmsu Rišu za podršku Kosovu, nakon pisma koje joj je uputio.

"Kosovo je nepokolebljivi saveznik Sjedinjenih Država. Naše strateško partnerstvo je zasnovano na zajedničkim vrednostima i obavezama. Radujem se produbljivanju saradnje dok se bavimo zlonamernim uticajima u regionu. Zajedno smo jači", napisala je Osmani na Tviteru.

Ona je objavila i pismo Riša, u kome se izražava zahvalnost za doprinos Kosova i saradnji sa Sjedinjenim Državama tokom rata u Avganistanu.

"Američka država je 11. septembra 2001. godine doživela najgori napad u svojoj istoriji. Nakon toga, Kosovo je priteklo u pomoć Sjedinjenim Državama u procesuiranju odgovornih za napad na naše demokratske ideale. Tokom rata u Avganistanu, Kosovo je bilo pravi partner Sjedinjenim Državama i NATO", navodi se u pismu.

Riš, američki senator iz Ajdaha, zahvalio je Kosovu na prijemu stotine avganistanskih izbeglica.

"Doprinosi i žrtve koje su građani Kosova dali u borbi protiv terorizma u Avganistanu neće biti zaboravljeni", navodi se u pismu američkog senatora.

On je poručio i da će SAD nastaviti da budu snažno posvećene i da će i dalje podržavati Kosovo.

"Radujemo se jačanju strateškog partnerstva u borbi protiv terorizma i zaštiti naših ljudi, kao i naših zajedničkih vrednosti u danima i mesecima koji su pred nama", poručio je senator Džejms Riš.