Pacoli: Kosovo da vode stručnjaci, a ne samo militanti

Bedžet Pacoli
Izvor: GazzetaExpress

Predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli rekao je da se Kosovo suočava sa teškom ekonomskom i socijalnom krizom i da neko mora da preuzme odgovornost u vođenju Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

On je na sednici Skupštine naveo, nakon saopštenja Vlade da je ekonomski rast na Kosovu 9,9 odsto, da je poslednji trenutak da se interveniše u ekonomiji jer građani teško žive, cene rastu, a plate ostaju iste.

"Nikakve mere predostrožnosti nisu preduzete zbog energetske krize. Snabdevanje energijom će biti nestabilno. Tražimo bolji život. Poslednji je trenutak da se interveniše u ekonomiji. Kosovo se suočava sa teškom ekonomskom i socijalnom krizom. Ne može se raditi na ovaj način. Danas je pred građanima izazov da plate struju. Ovo je veliko razočarenje. Neko mora da preuzme odgovornost u vođenju zemlje. Uzmite stručnjake, a ne samo militante", naveo je Pacoli.

Istovremeno, on je rekao da vlada vara građane o privrednom rastu, da privredni rast ima svoje osnove, više potrošnje i infrastrukturnih projekata.

"Može li neko da mi kaže koje je infrastrukturne projekte ova vlada do sada počela i radi, koliko su porasle plate ili primanja građana i koliko je porasla potrošačka korpa", upitao je Pacoli.