Pacoli: Na Kosovu loš ambijent za biznis, Otvoreni Balkan je šansa

Pacoli i Rama
Izvor: Reporteri

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli kaže da preduzetnici na Kosovu ne osećaju dobru atmosferu, što je po njemu tragično i istakao je da je inicijativa "Otvoreni Balkan" jako dobra za međusobnu saradnju i da je to šansa za region, prenosi Reporteri.

Kompaniju "Komodita" posetio je u nedelju premijer Albanije Edi Rama, a prisustvovali su i drugi kosovski biznismeni, među kojima i Bedžet Pacoli, koji je tokom svog govora bio kritičan prema Aljbinu Kurtiju, iako ga nije pomenuo po imenu, već se obraćao samo Vladi Kosova.

"Preduzetnika ne treba smatrati neprijateljem vlasti, čovekom od koga treba očekivati da napravi grešku. Ne mogu da ne kažem ovo, jer osećam atmosferu ovde na Kosovu, i to je tragično. Kosovo treba da ide napred", rekao je Pacoli.

Dodao je da što je jača ekonomija jedne zemlje, to će vlada biti jača.

"Država ne može da postoji bez privrede. Što je ekonomija jača, to je jača država. Koliko je uspešna privreda, toliko je uspešna i vlada. Nema potrebe da se neko plaši ni preduzetnika ni vlasti", rekao je Pacoli.

Na kraju, podržao je Edija Ramu oko inicijative Otvoreni Balkan.

"Garantujem vam da ste na pravom putu. Šansa regiona je međusobna saradnja, šansa regiona je slobodna ekonomija, slobodno tržište i normalno uzajamno poštovanje, kako za vladu tako i za preduzetnika", rekao je Pacoli.