Pacoli: Putevi su nam puni rupa, rečna korita pretvaramo u deponije

Ekonomia online
Izvor: Ekonomia online

Bivši zamenik premijera Bedžet Pacoli napisao je javno pismo ministarki ekonomije Artane Rizvanoliju i ministru životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburnu Aljiu u vezi sa „stagnacijom svega u ekonomskoj oblasti i nemilosrdnim uništavanjem životne sredine”, prenosi Ekonomija onlajn.

“Želim da se zadržim na svakodnevnim brigama građana i stagnaciji svega na ekonomskom planu i nemilosrdnom uništavanju životne sredine i prirode. Iako ne znam planove Vlade, znam da se za godinu dana nije uradio nijedan projekat u infrastrukturi, posebno putnoj, dok održavanje sadašnjih puteva uopšte ne postoji”, rekao je on.

Pacoli dalje navodi da su putevi bez trotoara, bez signalizacije, sa rupama i da predstavljaju opasnost po ljude.

“Nije se ulagalo u održavanje ili popravku puteva oštećenih u poplavama 2021. Radovi započeti pre 2020. stagniraju. Stanje puteva predstavljaju i trajnu opasnost po život ljudi. Oni su bez signalizacije, bez trotoara, sa rupama na skoro svakom metru, sa polomljenim branicima, srušeni, izobličeni, potopljeni i puni đubreta. To je uvreda za naše društvo. Ne znam da li ikada izađete na teren i da li primećujete ovo? Osim što uništavaju automobile, te jame ugrožavaju i živote ljudi. Molim vas idite i pogledajte ovo stanje! Morate hitno reagovati i zbog zaštite životne sredine. Rečna korita se pretvaraju u deponije. Seku šume i to degradira našu životnu sredinu. Ovo pismo, poštovani ministre, nema loše namere i ne treba ga razumeti drugačije nego poziv da se što pre interveniše”, napisao je između ostalog Pacoli.