Pajaziti o situaciji na severu Kosova: Kurti ušao u lanac pogrešnih akcija

Zenun Pajaziti
Izvor: RTK2

Član predsedništva Demokratske partije Kosova (DPK) Zenun Pajaziti izjavio je za Dukađini da scene nasilja na severu nisu potrebne Kosovu i naveo da je premijer Aljbin Kurti ušao u lanac pogrešnih poteza, a sam je, kaže, u ovom procesu, jer nikoga ništa ne pita.

Pajaziti je u emisiji "Pet" rekao da je Kurti ušao u lanac pogrešnih poteza, navodeći prvo registarske tablice, a zatim i druge akcije.

Kako kaže, te pogrešne akcije su proizvele lančane reakcije, koje su konstantno pogrešne, a to su, kaže, odbijanje Srba da učestvuju u institucijama Kosova, pa odbijanje izbora, do aktuelne situacije na severu.

Prema njegovim rečima, Kurti je sam u ovom procesu jer "nikog ništa ne pita".

Naveo je i da scene nasilja na severu nisu potrebne Kosovu.

"Scene nasilja koje smo tamo videli su scene koje nisu bile potrebne ni Kosovu, ni građanima, ni ljudima koji tamo žive, ni onima koji su nas podržavali i podržavaju. Kurti je sam u ovom procesu jer ne pita nikoga živog", rekao je Pajaziti.

On je dodao i da je DPK uspeo da instalira institucije na severu i da je uvek podržavala aktuelnu vlast u uspostavljanju vladavine prava na terenu.

Na pitanje da li će DPK učestvovati na vanrednim izborima, Pajaziti je rekao da je ta stranka učestvovala i na izborima 23. aprila i da gradonačelnici iz redova te stranke obavljaju svoje dužnosti u datim okolnostima.