Palaska: Kosovo ne bi trebalo da prihvati Lajčaka kao posrednika u dijalogu sa Srbijom

Dastid Palaska, advokat Hašima Tačija.png
Izvor: GazzetaExpress

Kosovski advokat Dastid Palaska rekao je da je specijalni izaslanik EU za dijalog Mirosalv Lajčak pokazao da je pristrasan, kada nije pomenuo Kosovo u opisu nedavno održanog sastanka sa potpredsednikom Vlade Besnikom Bisljimijem.

"Neverovatna jednostranost Lajčaka protiv Kosova, a istovremeno i ćutanje vlade na preziru njenih zvaničnika i naše države", napisao je Palaska na Fejsbuku.

Dodao je da se čini da se Lajčak nije u potpunosti odvojio od spoljne politike svoje države Slovačke, koja ne priznaje Kosovo.

"Iako je skandal sa mapom u njegovom kabinetu, gde je Kosovo predstavljeno kao pokrajina Srbije, proglašeno slučajnom greškom, nema razloga da se ne pomene Kosovo kada Lajčak ima virtuelni sastanak sa zamenikom premijera. Dve uzastopne greške nisu slučajnost", napisao je Palaska.

Smatra i da Vlada Kosova od EU treba da zatraži odgovornost Lajčaka po ovom pitanju.

"Vlada ne bi trebalo da prihvati Lajčaka kao ′nepristrasnog′ posrednika u procesu dijaloga sa Srbijom", zaključio je Palaska.

 

Miodrag iz Peći
16. April 2021.
Da pristrasan je jer govori srpski a ne albanski. Pistrasan je jer je iz države kao i borelj koje ne priznaju Kosovo a kako se u EU sve odluke donose konsenzusom tako i zvanično Kosovo je za EU Priština ili Kosovo *.