Pantović: Elezoviću, Kostiću i Miloviću određen pritvor mimo zakona

Pantović
Izvor: Kosovo Online

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je nakon što je danas trojici Srba koji su juče uhapšeni određen pritvor do 30 dana, da je sud prihvatio konfuzan, loš, prazan i nestručan zahtev za određivanje pritvora, koji je sastavljen mimo zakona i bez činjenica i dokaza.

Pantović, koji brani Iliju Elezovića, istakao je da se iz obrazloženja za određivanje pritvora nije moglo videti, ko se za šta tereti, šta se to desilo, i zbog čega Ilija Elezović, Zoran Kostić i Dragan Milović imaju takvu optužbu.

"Sudija za prethodni postupak je doneo odluku, da svoj trojici osumnjičenih, Miloviću, Elezoviću i Kostiću budu određen pritvor do jednog meseca. Nažalost sud je prihvatio jedan konfuzan, jedan loš, prazan, nestručan zahtev za određivanje pritvora koji je mimo zakona sastavljen, bez činjenica, bez dokaza, i želim da kažem da nažalost Specijalno Odeljenje Osnovnog suda u Prištini, koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina, nema dovoljno snage ili želje, htenja, da ove postupke vodi u skladu sa zakonom", kzao je Pantović.

Pantović smatra da je svoj trojici određen pritvor mimo zakona.

"Sud nije uvažio ni zahtev da će Iliji Elezoviću boravak u uslovima pritvora drastično ugroziti zdravstveno stanje, mogu da tvrdim da će mu ugroziti život. Medicina je rekla da on nije za pritvor, međutim sud je odlučio kako je odlučio", dodao je advokat.

Pantović je napomenuo da ovakav zahtev za određivanje pritvora - konfuzan, nejasan, nestručan i loš, nije video za svojih 28. godina bavljenja advokaturom.

Elezović, Milović i Kostić uhapšeni su juče u Severnoj Mitrovici, Zvečanu i Prilužju, a prema rečima njihovih advokata, terete se za navodni ratni zločin.