Peci: Situacija u Ministarstvu poljoprivrede alarmantna, dug prethodnih vlada 40 miliona evra

Faton Peci
Izvor: Printscreen KTV

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci izjavio je da je situacija u poljoprivrednom sektoru alarmantna, kao i da je prilikom preuzimanja ministarstva naišao na loše upravljanje i velike dugove, prenosi Koha.

"Dug koji su prethodne vlade i ministri ostavili iznosi oko 40 miliona evra. To su dugovi poljoprivrednicima. Bez presedana je kako su se vlade kontinuirano zaduživale", rekao je Peci u emisiji "Desk" na KTV.

Govoreći o nedavnim hapšenjima u Agenciji za poljoprivredni razvoj, Peci je rekao da su projekti prošli tehnološki sistem koji je slab i kojim sve institucije najlakše manipulišu.

Prema njegovim rečima, kroz taj sistem se godišnje dodeljuje 50 miliona evra bespovratnih sredstava i subvencija, koje uvek mogu biti zloupotrebljene.

"Koliko je slab pokazuje činjenica da su prethodne vlade u njega uložile svega 3.700 evra", rekao je Peci.

Istakao je da poljoprivredi nedostaje mnogo toga, ali pre svega razvojna politika i posebno zakonska regulativa, navodeći u prilog tome da devet godina Ministarstvo poljoprivrede nije podnelo nijedan zakon ili amandman Skupštini Kosova.