Petković i Lajčak nastavljaju razgovore u Briselu

Brisel Kosovo Onlajn
Izvor: Kosovo Online

Šef srpskog pregovaračkog tima Petar Petković nastaviće danas razgovore u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kako bi se pronašlo rešenje za situaciju na severu Kosova.

Kako saznaje Kosovo onlajn sastanak Petkovića i Lajčaka trebalo bi da počne oko 10 časova.

Iz diplomatskih izvora u EU za Tanjug je rečeno da će po završetku današnjih razgovora u Briselu Miroslav Lajčak izdati pisano saopštenje, a za 15 časova u Briselu je najavljena i video-konferencija specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Petković je nešto pre 21 čas sinoć završio bilateralne razgovore sa Lajčakom, a nekoliko sati pre toga, šef prištinske delegacije Besnik Bisljimi, napustio je zgradu EEAS. Bisljimi je potom novinarima sapštio da je načelan dogovor o krizi na severu Kosova i registarskim tablicama postignut i da se čeka potvrda iz Beograda.

Ipak, portparol EU Peter Stano izjavio je posle toga da još ništa nije gotovo i da su razgovori i dalje u toku. Kako je Tanjug preneo sa lica mesta i srpska delegacija u Briselu negirala je da je postignut bilo kakav dogovor.

Petković posle sinoćnjeg razgovora sa Lajčakom nije davao izjave za medije.

Roni
30. Septembar 2021.
Pa kakvi su ti razgovori kada se glavni ptegovarac Bisljimi vratio na Kosovo a Srpski pregovarac Petkovic ostao i dalje pregovaraju sa Lajcakom.Pa kakva je ovo Evropa ovo je sve neozbiljno i nema nikakve veze sa realnoscu na terenu.Pa dali ce ti razgoviri biti validni .Neka nam je. bog u pomoci.